Herkkumaa har som första i världen tagit i bruk en energilagringsenhet på 10 MWh i industriell skala, utvecklad av Elstor Oy. Detta möjliggör produktion av den ånga som behövs i produktionen utan CO₂-utsläpp.
Aktuellt
Quesadillas med paprikasylt
I detta recept tillagas matiga quesadillas på Herkkumaas vis och fulländas med paprikasylt.
Quesadilla kommer från de södra delarna av Mexico. Quesadillas är goda och de kan lätt anpassas till vars och ens smak eller innehållet i kylskåpet. Något förenklat kan man alltså säga att quesadilla är en fylld och stekt tortilla.
I detta recept tillagas matiga quesadillas på Herkkumaas vis och fulländas med paprikasylt. Denna rätt passar hela familjen och den är ett bra alternativ när du vill använda kött, kyckling, grönsaker eller ost som blivit över.
Quesadillas:
- 1 paket vetetortillas
- Kyckling, kött och/eller grönsaker (paprika, lök, rucola, spenat)
- 1 burk Herkkumaa devil’s red pepper jam paprikasylt
- Riven ost efter egen smak
- Olja till stekning
- Salt
Gör så här:
- Lägg kött- eller grönsaksfyllning på halva tortillan. Receptförfattarens egen favorit är kyckling kryddad med fajitas/chipotle, fräst lök och rucola.
- När du har fyllning på halva tortillan river du ost ovanpå. Lämpliga ostsorter är till exempel monterey jack, cheddar eller gräddost.
- Innan du stänger quesadillan lägger du till paprikasylt som sås. Det ger quesadillan en söt smak som rundar av de andra smakerna.
- Stäng quesadillan, sätt olja i en panna och värm upp den på medelvärme (4 om skalan är 1–6, 7 om skalan är 1–9).
- Stek ca 2–4 minuter eller tills quesadillan har fått vacker färg på ena sidan. Tips: När du vänder quesadillan kan du strö lite finkornigt salt på stekytan. Det ger liv åt hela härligheten.
- Stek andra sidan i 1–2 minuter eller tills även den sidan fått en vacker stekyta.
- Skär quesadillan mitt itu och servera genast! Tips: Prova att doppa den färdiga quesadillan i paprikasylt eller i Herkkumaas senap som du blandat med lite tabasco eller någon annan stark sås!
Herkkumaa och Björnekulla bildar en ledande nordisk producent av växtbaserade livsmedelskonserver
Herkkumaa Group har kommit överens om att förvärva Björnekulla Food
Panering med mangorajamajonnäs
Visste du att det är enkelt och gott att panera med våra smaksatta majonnäser?