Herkkumaa har som första i världen tagit i bruk en energilagringsenhet på 10 MWh i industriell skala, utvecklad av Elstor Oy. Detta möjliggör produktion av den ånga som behövs i produktionen utan CO₂-utsläpp.
Aktuellt
Rosoll
En klassiker på julbordet
6-8 portioner
Rosoll är en klassiker på julbordet och består av höstens goda rotfrukter – en birätt som alla säkert känner till. Huvudingredienserna är rödbeta och kryddgurka som också hör till hörnstenarna i vår affärsverksamhet. Med vårt recept tillagar du denna goda sallad enkelt och snabbt och utan att pruta på smaken.
Rosoll:
- 4 potatisar (grön eller gul)
- 4 morötter
- 0,5–1 burk Herkkumaa tärnad eller liten rödbeta
- 1–2 lökar
- 2 Herkkumaa kryddgurkor eller tärnad gurka
- 2 äpplen
Sås:
- 1 burk vispgrädde eller surrogat
- 1–2 tsk ättika (spritättika, vitvins- eller rödvinsvinäger)
- En nypa salt
- En nypa svartpeppar
- Lite rödbetslag
Gör så här:
- Koka alla råa rotfrukter oskalade tills de är mjuka. Låt dem sedan rinna av och kallna.
- Skala rotfrukterna och skär dem i små tärningar. Häll bort största delen av lagen ur rödbetsburken och skär även rödbetorna och kryddgurkorna i tärningar.
- Hacka löken och de skalade äpplena och placera alla ingredienser varsamt i en skål. Tips: Det är bäst att tärna äpplena och lägga till dem först strax innan salladen serveras. Äpplena börjar fort mörkna när de skurits i bitar.
- Vispa grädden eller surrogatet till skum och färga skummet med en skvätt rödbetslag. Smaka skummet och lägg till ytterligare ättika och lite kryddor om det behövs.
- Servera rosollen och såsen separat och njut!
Herkkumaa och Björnekulla bildar en ledande nordisk producent av växtbaserade livsmedelskonserver
Herkkumaa Group har kommit överens om att förvärva Björnekulla Food
Panering med mangorajamajonnäs
Visste du att det är enkelt och gott att panera med våra smaksatta majonnäser?