Aktuellt

Tonfisk-makaronilåda

Är det här den nya vardagsfavoriträtten i din familj?

Den jobbigaste arbetsfasen är att finhacka dillen! Lägg ett varv av varje ingrediens i formen. Om det finns små barn i familjen kan chiliflingorna lämnas bort. I annat fall rekommenderas chiliflingor. I receptet används Herkkumaas gurksallad som säljs i en ny burk. Förpackningsstorleken 330 gram är praktisk och burkarna kan staplas, vilket gör att de tar mindre plats i kylskåpet. Gurksalladen finns också kryddad med senap.

 

Tonfisk-makaronilåda

4–6 portioner

  • 400 g makaroner
  • 2 burkar tonfisk i olja (kryddad med dill)
  • 1 burk (330 g) Herkkumaa gurksallad eller senapsgurksallad
  • 1 kruka dill
  • 150 riven ost
  • 8 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 tsk salt
  • (chiliflingor efter egen smak)

Gör så här

  • Lägg makaronerna underst i ugnsformen.
  • Bred ut tonfiskbitarna och oljan ovanpå makaronerna.
  • Bred sedan ut ett varv med gurksallad eller senapsgurksallad.
  • Lägg finhackad dill ovanpå.
  • Toppa med riven ost.
  • Blanda samman mjölk, ägg, salt och eventuellt chiliflingor och häll över.
  • Grädda i 200 grader ca 40 minuter eller tills rätten har stelnat och makaronerna är mjuka.

 

Herkkumaa har övergått till utsläppsfri produktion med hjälp av ny teknologi

Herkkumaa har som första i världen tagit i bruk en energilagringsenhet på 10 MWh i industriell skala, utvecklad av Elstor Oy. Detta möjliggör produktion av den ånga som behövs i produktionen utan CO₂-utsläpp.

Herkkumaa och Björnekulla bildar en ledande nordisk producent av växtbaserade livsmedelskonserver

Herkkumaa Group har kommit överens om att förvärva Björnekulla Food

Panering med mangorajamajonnäs

Visste du att det är enkelt och gott att panera med våra smaksatta majonnäser?