Herkkumaan Moomin-kakku

Ihastuttava Moomin-kakku on täydellinen valinta syntymäpäiville, lastenjuhliin tai muumifanien kahvipöytään. Hämeenlinnalaisen Konditoria Katariinan kehittämä resepti yhdistää mehevän kakkupohjan, raikkaan täytteen ja suloisen muumikoristelun. Tästä respetistä riittää 10–15 herkuttelijalle.

Tutustu Konditoria Katariinan luomuksiin täällä.

 

Pohja

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Kostutus

vettä ja sitruunamehua

Täyte

valitsemaasi Moomin-hilloa

6 dl kermaa

halutessasi kermavaahtoon vaniljakreemijauhetta, rahkaa tai vaikka maustettua tuorejuustoa

haluamiasi marjoja

Koristeluun

haluamasi väristä sokerimassaa

moomin-piparkakkumuotti

 

Ohje:

Valmista kakkupohja mielellään jo edellispäivänä. Anna sen jäähtyä, laita muovikelmuun ja yöksi jääkaappiin. Tämä helpottaa pohjan leikkaamista seuraavana päivänä. Tarvitset 20–24 cm kokoisen kakkuvuoan. Voitele ja korppujauhota vuoka ensin.

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Lämmitä uuni 175 asteiseksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kaikki jauhot ja siivilöi ne massaan, sekoita hyvin puuhaarukalla tai nuolijalla, mutta älä voimakkaasti, ettei vaahto laske.

Paista pohjaa 30–40 minuuttia, uunin mukaan. Varmista kypsyys hammastikulla kakun keskeltä. Tikkuun ei kypsänä jää taikinaa.

Seuraavana päivänä

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan joko kakkusahalla tai terävällä veitsellä. Leikkaamista helpottaa, kun teet veitsellä noin sentin syvän merkin kakun ympäri ja sitten vasta leikkaat kakun kokonaan.

Nosta kaksi päällimmäistä kerrosta alimmaisen pohjan viereen. Laita kostutetun kakun päälle valitsemaasi Moomin-hilloa noin kaksi reilua ruokalusikallista.

Vispaa kerma valmiiksi vaahdoksi. Tarvitset sitä noin 6 dl ja voit halutessasi lisätä kermaan vaniljakreemijauhetta, rahkaa tai vaikka maustettua tuorejuustoa. Pilko tai ripottele haluamiasi marjoja kerman päälle.

Nosta toinen kakkupohjakerros alimmaisen päälle ja toista edellinen kerros. 

Kolmas kerros eli kansi kannattaa kääntää ympäri, näin se kostuu paremmin.

Levitä loppu kerma kakun pintaan. Helpoiten teet sen kakkupaletilla, joka on terätön veitsi, mutta veitselläkin onnistuu.

Laita kakku jääkaappiin siksi ajaksi, kun kaulit haluamasi väristä sokerimassaa, josta painat muotilla haluamasi muumihahmon.

Mikäli kakkua ei syödä heti, kannatta sokerimassahahmon kakun puoleinen pinta käsitellä jollakin rasvalla, kuten voilla. Tämä estää hahmon sulamisen kerman päällä.

Laita hahmo kakun päälle ja tee haluamiasi pursotuksia kakun päälle.

Hyviä Moomin-kakkujuhlia!

Herkkumaa
Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.