Nämä suloiset suupalat maistuvat milloin tahansa. Valmista esimerkiksi joulu- tai uuden vuoden juhlapöytään. Voit laittaa kinkun tilalle myös kalaa ja korvata vaalean leivän vaikkapa saaristolaisleivällä.
Ajankohtaista
Chorizo-pyttipannu
Chorizonakeista valmistat helposti ja nopeasti ihanan kesäpyttärin muurinpohjapannulla tai grilliparilalla.
Hyödynnä tähän ruokaan edelliseltä aterialta ylijääneet perunat. Tämän ruoan kruunaa Herkkumaa kurkkusalaatti tai sinappikurkkusalaatti, jotka on valmistettu kotimaisilla tiloilla kasvatetuista kurkuista. Uusi sato alkaa olla purkitettu. Voit ostaa näitä salaatteja pieneen tilaan menevissä pinottavissa pakkauksissa tai isommissa lasipurkeissa.
Chorizo-pyttipannu (4-6 annosta)
330 g Herkkumaa kurkkusalaattia tai sinappikurkkusalaattia
1 kg kypsiä varhaisperunoita
250 g herkkusieniä tai muita sieniä
1 paprika
1-2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
300 g chorizonakkeja
3 rkl rypsiöljyä
½ tl chilihiutaleita
mustapippuria myllystä maun mukaan
suolaa maun mukaan
4-6 kananmunaa
Pinnalle:
½-1 ruukku persiljaa tai muuta yrttiä
Ota esille ainekset.
Voit käyttää joko Herkkumaan kurkkusalaattia tai sinappikurkkusalaattia.
Paloittele kypsät varhaisperunat kuorineen suupaloiksi.
Leikkaa herkkusienet viipaleiksi tai lohkoiksi.
Paloittele paprika.
Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet.
Leikkaa sipulit viipaleiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
Paloittele chorizonakit.
Kuumenna rypsiöljy muurinpohjapannulla tai parilalla.
Paista ensin chorizonakit ja lisää sitten muut ainekset.
Kääntele kovalla lämmöllä ja mausta vielä chilihiutaleilla, mustapippurilla ja suolalla.
Lisää loppuvaiheessa purkillinen Herkkumaa kurkkusalaattia tai sinappikurkkusalaattia ja kuumenna sekoittaen. Tarkista maku.
Paista seuraksi kananmunat ja ripottele pinnalle tuoretta, hienonnettua persiljaa tai muuta yrttiä.
Kanahodarit ja Herkkumaa Mangoraja-majoneesi
Hodarit sopivat erinomaisesti illanistujaisaikaan ja muuten vaan herkuteltavaksi. Herkkumaan Mangoraja-majoneesi on ihana kanaruokien maustaja. Kokeile myös maistuvaa Kimchikurkkusalaattia.