Nämä suloiset suupalat maistuvat milloin tahansa. Valmista esimerkiksi joulu- tai uuden vuoden juhlapöytään. Voit laittaa kinkun tilalle myös kalaa ja korvata vaalean leivän vaikkapa saaristolaisleivällä.
Ajankohtaista
Glaseerattu lihamureke & lohkoperunat
Oletko arkiruoan ystävä?
Jauhelihamureke on koko perheelle sopiva herkullinen ruoka, joka valmistuu käden käänteessä. Pinnalle sekoitettu glaseerauskastike tuo kotiin kutsuvan tuoksun ja antaa murekkeelle upean maun. Glaseerauskastikkeen pääraaka-aineena loistaa Herkkumaan ketsuppi. Säilöntäaineeton ketsuppimme ilman yleisiä ketsupista löytyviä allergeenejä (selleri, cayennepippuri) on mainio koko perheen suosikki, joka on valmistettu tehtaallamme Hämeenlinnassa. Ketsuppia löytyy kaupoista 1040g sekä 575g pakkauksista. Kokeile tätä mureketta ja tarjoa seuraksi lohkoperunoita ja Herkkumaa majoneesia ja viipalekurkkuja.
Glaseerattu jauhelihamureke ja lohkoperunat (4-5 annosta)
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai kermaa
1 kananmuna
500 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
nokare voita tai 2- 3kl rypsiöljyä
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä maun mukaan
½-1 tl timjamia tai rakuunaa
Glaseerauskastike:
1 dl Herkkumaa Tomaattiketsuppia
1 rkl Worcesterkastiketta
2-3 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
Lohkoperunat:
1 kg kiinteämaltoisia perunoita
3-5 valkosipulinkynttä
½ dl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
1 tl suolaa
(paprikajauhetta tai kuivattuja yrttejä)
Lisukkeeksi:
Herkkumaa Suomalainen täysmajoneesi
Kanahodarit ja Herkkumaa Mangoraja-majoneesi
Hodarit sopivat erinomaisesti illanistujaisaikaan ja muuten vaan herkuteltavaksi. Herkkumaan Mangoraja-majoneesi on ihana kanaruokien maustaja. Kokeile myös maistuvaa Kimchikurkkusalaattia.