Jauhelihamureke on koko perheelle sopiva herkullinen ruoka, joka valmistuu käden käänteessä. Pinnalle sekoitettu glaseerauskastike tuo kotiin kutsuvan tuoksun ja antaa murekkeelle upean maun. Glaseerauskastikkeen pääraaka-aineena loistaa Herkkumaan ketsuppi. Säilöntäaineeton ketsuppimme ilman yleisiä ketsupista löytyviä allergeenejä (selleri, cayennepippuri) on mainio koko perheen suosikki, joka on valmistettu tehtaallamme Hämeenlinnassa. Ketsuppia löytyy kaupoista 1040g sekä 575g pakkauksista. Kokeile tätä mureketta ja tarjoa seuraksi lohkoperunoita ja Herkkumaa majoneesia ja viipalekurkkuja.
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai kermaa
1 kananmuna
500 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
nokare voita tai 2- 3kl rypsiöljyä
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä maun mukaan
½-1 tl timjamia tai rakuunaa
1 dl Herkkumaa Tomaattiketsuppia
1 rkl Worcesterkastiketta
2-3 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
1 kg kiinteämaltoisia perunoita
3-5 valkosipulinkynttä
½ dl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
1 tl suolaa
(paprikajauhetta tai kuivattuja yrttejä)
Lisukkeeksi:
Herkkumaa Suomalainen täysmajoneesi