Glaseerattu lihamureke & lohkoperunat

Oletko arkiruoan ystävä?

Jauhelihamureke on koko perheelle sopiva herkullinen ruoka, joka valmistuu käden käänteessä. Pinnalle sekoitettu glaseerauskastike tuo kotiin kutsuvan tuoksun ja antaa murekkeelle upean maun. Glaseerauskastikkeen pääraaka-aineena loistaa Herkkumaan ketsuppi. Säilöntäaineeton ketsuppimme ilman yleisiä ketsupista löytyviä allergeenejä (selleri, cayennepippuri) on mainio koko perheen suosikki, joka on valmistettu tehtaallamme Hämeenlinnassa. Ketsuppia löytyy kaupoista 1040g sekä 575g pakkauksista. Kokeile tätä mureketta ja tarjoa seuraksi lohkoperunoita ja Herkkumaa majoneesia ja viipalekurkkuja.


Glaseerattu jauhelihamureke ja lohkoperunat (4-5 annosta)

1 dl korppujauhoja

2 dl vettä tai kermaa

1 kananmuna

500 g naudan jauhelihaa

1 iso sipuli

nokare voita tai 2- 3kl rypsiöljyä

suolaa maun mukaan

mustapippuria myllystä maun mukaan

½-1 tl timjamia tai rakuunaa


Glaseerauskastike:

1 dl Herkkumaa Tomaattiketsuppia

1 rkl Worcesterkastiketta

2-3 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä


Lohkoperunat:

1 kg kiinteämaltoisia perunoita

3-5 valkosipulinkynttä

½ dl rypsiöljyä tai oliiviöljyä

1 tl suolaa

(paprikajauhetta tai kuivattuja yrttejä)

 

Lisukkeeksi:

Herkkumaa Tomaattiketsuppia

Herkkumaa Suomalainen täysmajoneesi

Herkkumaa Viipalekurkkuja

 

Herkkumaa
Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.