Nämä suloiset suupalat maistuvat milloin tahansa. Valmista esimerkiksi joulu- tai uuden vuoden juhlapöytään. Voit laittaa kinkun tilalle myös kalaa ja korvata vaalean leivän vaikkapa saaristolaisleivällä.
Ajankohtaista
Red Pepper Jam pastasalaatti
Tämä pastasalaatti ei jätä kylmäksi!
Maltillinen määrä erilaisia aineksia sopivat keskenään ja tekevät salaatista ruokaisan. Voit tarjota salaattia lounaaksi tai illanistujaisissa. Sopii myös juhlien salaattipöytään.
Mikäli olet herkullisen paprikahillon ystävä, ei isokaan pullo ehdi kauan jääkaapissa seistä, sillä voit käyttää sitä kylmien ja lämpimien ruokien valmistuksessa, joihin haluat potkua juuri sopivalla tavalla. Red pepper jam, joka tuo valtaosan tämän pastasalaatin mausta on saatavilla myös pienemmässä 260 g pakkauksessa.
Red pepper jam pastasalaatti
6 annosta
- 1 ½ l vettä
- 1 tl suolaa
- 400 g kierrepastaa
- 250 g pulledporkia (nyhtöpossua) tai nyhtökanaa
- 250 g emmental-juustoa tai muuta juustoa
- 200 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
- 200 g tummia tai vihreitä rypäleitä
- 1 ruukku persiljaa tai korianteria
- 3-4 dl Herkkumaa Paholaisen Paprikahilloa
Ohje
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja kierrepasta.
- Keitä noin 7-8 minuuttia, kunnes pasta on sopivan kypsää.
- Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta pastan jälkikypsyminen lakkaa.
- Laita nyhtöpossu tai nyhtökana kulhoon ja paloittele joukkoon juusto, tomaatit ja rypäleet.
- Hienonna sekaan persilja tai korianteri.
- Lisää kypsä pasta ja sekoita joukkoon Paholaisen Paprikahillo kauttaaltaan.
- Tarjoa!
Vinkki! Pasta imee itseensä nesteitä, joten paprikahillo kannattaa sekoittaa salaattiainesten joukkoon vasta hieman ennen tarjoilua.
Kanahodarit ja Herkkumaa Mangoraja-majoneesi
Hodarit sopivat erinomaisesti illanistujaisaikaan ja muuten vaan herkuteltavaksi. Herkkumaan Mangoraja-majoneesi on ihana kanaruokien maustaja. Kokeile myös maistuvaa Kimchikurkkusalaattia.