Nämä suloiset suupalat maistuvat milloin tahansa. Valmista esimerkiksi joulu- tai uuden vuoden juhlapöytään. Voit laittaa kinkun tilalle myös kalaa ja korvata vaalean leivän vaikkapa saaristolaisleivällä.
Ajankohtaista
Rosolli
6-8 annosta
Joulupöydän klassikko ja syksyn maukkaita juureksia sisältävä rosolli on varmasti jokaiselle tutuksi tullut lisuke. Rosollin tähtinä loistavat punajuuri ja maustekurkku, jotka ovat molemmat myös meidän liiketoimintamme kulmakiviä. Tämä herkku valmistuu ohjeillamme helposti ja nopeasti, mutta mausta tinkimättä.
Rosolli:
- 4 perunaa (vihreä tai keltainen)
- 4 porkkanaa
- 0,5-1prk Herkkumaan kuutio tai pieniä punajuuria
- 1-2 sipulia
- 2 Herkkumaan maustekurkkua tai kurkkukuutiota
- 2 omenaa
Kastike:
- 1tlk kuohukermaa tai kuohukerman korviketta
- 1-2tl etikkaa (väkiviina, valkoviini, punaviini)
- Ripaus suolaa
- Ripaus mustapippuria
- Hieman punajuuripurkin lientä
Ohje:
- Keitä kaikki raa’at juurekset kypsiksi kuorineen. Kun ne ovat kypsiä valuta huolellisesti ja jäähdytä.
- Kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Valuta punajuuripurkista suurin osa liemestä pois ja kuutioi myös punajuuret sekä maustekurkku.
- Hienonna sipuli sekä kuoritut omenat ja sekoita kaikki ainekset yhteen kippoon nostellen. Vinkki: Omena kannattaa kuutioida ja lisätä rosolliin vasta juuri ennen tarjoilua. Leikkaamisen jälkeen omena alkaa tummumaan nopeasti.
- Vatkaa kerma tai korvike vaahdoksi ja värjää vaahto tilkalla punajuurilientä. Maista vaahtoa ja jos se sitä vielä tarvitsee lisää etikka sekä ripaukset mausteita.
- Tarjoile rosolli sekä kastike erikseen ja nauti!
Kanahodarit ja Herkkumaa Mangoraja-majoneesi
Hodarit sopivat erinomaisesti illanistujaisaikaan ja muuten vaan herkuteltavaksi. Herkkumaan Mangoraja-majoneesi on ihana kanaruokien maustaja. Kokeile myös maistuvaa Kimchikurkkusalaattia.