Nämä suloiset suupalat maistuvat milloin tahansa. Valmista esimerkiksi joulu- tai uuden vuoden juhlapöytään. Voit laittaa kinkun tilalle myös kalaa ja korvata vaalean leivän vaikkapa saaristolaisleivällä.
Ajankohtaista
Tonnikala-makaronivuoka
Olisiko tässä perheesi uusi arkiruokasuosikki?
Ruoan työläin osuus on silputa tilli! Kasaa ainekset kerroksittain uunivuokaan. Mikäli perheessä on pieniä lapsia, voit jättää chilihiutaleet pois. Muussa tapauksessa suosittelen lisäämään chilihiutaleita ruokaan. Reseptissä on käytetty Herkkumaan uudessa pikarissa myytävää kurkkusalaattia. Sen näppärä 330 gramman pakkauskoko on kätevä ja pinottava pakkaus säästää arvokasta tilaa jääkaapissa. Kurkkusalaattia löytyy myös sinapilla maustettuna sinappikurkkusalaattina.
Tonnikala-makaronivuoka
4-6 annosta
- 400 g makaronia
- 2 prk (tillillä maustettua) tonnikalaa öljyssä
- 1 prk (330 g) Herkkumaa Kurkkusalaattia tai Sinappikurkkusalaattia
- 1 ruukku tilliä
- 150 g juustoraastetta
- 8 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 2 tl suolaa
- (chilihiutaleita maun mukaan)
Ohje
Laita uunivuoan pohjalle makaronit.
Levitä päälle tonnikalapalat öljyineen kauttaaltaan.
Lusikoi sitten päälle kerros kurkkusalaattia tai sinappikurkkusalaattia
Hienonna päälle tilliä.
Ripottele sitten kerros juustoraastetta.
Sekoita maito, kananmunat, suola ja halutessasi chilihiutaleet keskenään ja kaada päälle.
Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes ruoka on hyytynyt ja makaroni on kypsää.
Kanahodarit ja Herkkumaa Mangoraja-majoneesi
Hodarit sopivat erinomaisesti illanistujaisaikaan ja muuten vaan herkuteltavaksi. Herkkumaan Mangoraja-majoneesi on ihana kanaruokien maustaja. Kokeile myös maistuvaa Kimchikurkkusalaattia.