Nämä suloiset suupalat maistuvat milloin tahansa. Valmista esimerkiksi joulu- tai uuden vuoden juhlapöytään. Voit laittaa kinkun tilalle myös kalaa ja korvata vaalean leivän vaikkapa saaristolaisleivällä.
Ajankohtaista
Tonnikalakolmioleivät
Kolmioleivät ovat ajaton lohturuokaklassikko, joiden äärellä päivän sähkön hinta tai lumesta märät sukat unohtuvat tyystin. Leipien väliin valmistettava tonnikalatahna saa makunsa Herkkumaan kurkkusalaatista sekä majoneesista. Lyömätön yhdistelmä!
Tonnikalakolmioleivät:
- Tölkki tonnikalaa
- Paahtoleipää
- 2-4 reilua ruokalusikallista Herkkumaan herkkumajoneesia
- Hieman sipulia (kelta, puna, shalotti)
- 1-3 reilua ruokalusikallista Herkkumaan kurkkusalaattia
- Valkosipulijauhetta
- Salaattia ja/tai tomaattia
- Sitruunamehua
Ohje:
- Valuta vesi tai öljy tonnikalapurkista ja kaavi tonnikalat kulhoon
- Silppua shalottisipuli hienoksi ja lisää tonnikalan joukkoon. Lisää joukkoon myös majoneesi sekä kurkkusalaatti ja sekoita. Vinkki: Saat tahnasta hieman samettisemman lisäämällä joukkoon myös oliviiöljyä
- Mausta seos valkosipulijauheella, sitruunamehulla ja pippurilla. Lisää myös ripaus suolaa oman maun mukaan.
- Paahda leivät ja täytä ne tonnikalatahnalla sekä salaatilla ja/tai tomaatilla
- Sulje kannet ja leikkaa kolmioiksi!
Kanahodarit ja Herkkumaa Mangoraja-majoneesi
Hodarit sopivat erinomaisesti illanistujaisaikaan ja muuten vaan herkuteltavaksi. Herkkumaan Mangoraja-majoneesi on ihana kanaruokien maustaja. Kokeile myös maistuvaa Kimchikurkkusalaattia.