I detta recept tillagas matiga quesadillas på Herkkumaas vis och fulländas med paprikasylt.

Quesadilla kommer från de södra delarna av Mexico. Quesadillas är goda och de kan lätt anpassas till vars och ens smak eller innehållet i kylskåpet. Något förenklat kan man alltså säga att quesadilla är en fylld och stekt tortilla.

I detta recept tillagas matiga quesadillas på Herkkumaas vis och fulländas med paprikasylt. Denna rätt passar hela familjen och den är ett bra alternativ när du vill använda kött, kyckling, grönsaker eller ost som blivit över.

Quesadillas:

Gör så här:

  1. Lägg kött- eller grönsaksfyllning på halva tortillan. Receptförfattarens egen favorit är kyckling kryddad med fajitas/chipotle, fräst lök och rucola.
  2. När du har fyllning på halva tortillan river du ost ovanpå. Lämpliga ostsorter är till exempel monterey jack, cheddar eller gräddost.
  3. Innan du stänger quesadillan lägger du till paprikasylt som sås. Det ger quesadillan en söt smak som rundar av de andra smakerna.
  4. Stäng quesadillan, sätt olja i en panna och värm upp den på medelvärme (4 om skalan är 1–6, 7 om skalan är 1–9).
  5. Stek ca 2–4 minuter eller tills quesadillan har fått vacker färg på ena sidan. Tips: När du vänder quesadillan kan du strö lite finkornigt salt på stekytan. Det ger liv åt hela härligheten.
  6. Stek andra sidan i 1–2 minuter eller tills även den sidan fått en vacker stekyta.
  7. Skär quesadillan mitt itu och servera genast! Tips: Prova att doppa den färdiga quesadillan i paprikasylt eller i Herkkumaas senap som du blandat med lite tabasco eller någon annan stark sås!

 

Herkkumaa
Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.